STOPNICE

Vse o stopnicah in stopniščih

Domači kupci, ki želijo prostor in prostornost dvonadstropnega bivališča, morajo vedeti stvar ali dve o stopnicah in stopniščih.
To je zato, ker vsak dvonadstropni dom seveda potrebuje vsaj eno polno stopnišče, da omogoči dostop med nadstropji.

Tako kot krofi so stopnišča na voljo v dveh vrstah: moderne stopnice in navadne stopnice.

Kateri tip je zgrajen v določenem domu, je odvisno predvsem od cenovnega razreda, saj so domišljijska stopnišča dražja od navadnih.

Fantastična stopnišča

Veliko stopnišče je ena redkih priložnosti v zasnovi novega doma, da se arhitekt zabava in resnično opredeli značaj doma in prebivalcev. Jedilnica ali spalnica je so vedno le štiri stene, toda stopnišče je lahko “pomemben kos in pomemben oblikovalski element v hiši” Medtem, ko ima lahko osnovno stopnišče precej standardno veliko stopnico, je lepša lahko okrogla oblika in prilagojena velikost koraka. Šest centimetrov visoko in 12 centimetrov globoko je precej standardno, čeprav ima večina ljudi raje stopnišče, ki je nekoliko nižje in globlje.

Lesene stopnice - pojdi naravno

Fantastična stopnišča

Gradbeni materiali stopnic lahko skupaj s svojo velikostjo in obliko naredijo veliko razliko med navadnim stopniščem in tistim, ki je odločno višje. Prednost visokokakovostnim naravnim materialom, kot so na primer lesene stopnice ali granit stopnice, vse vrste trdega lesa ali katere koli vrste pravega kamna. Stopnišče je lepo in ne zahteva pretiranega vzdrževanja.

Lesene stopnice – pojdi naravno

Gradbeni materiali stopnic lahko skupaj s svojo velikostjo in obliko naredijo veliko razliko med navadnim stopniščem in tistim, ki je odločno višje.

Prednost visokokakovostnim naravnim materialom, kot so na primer lesene stopnice ali granit stopnice, vse vrste trdega lesa ali katere koli vrste pravega kamna. Stopnišče je lepo in ne zahteva pretiranega vzdrževanja.

Granit stopnice – zunanje ali notranje stopnice

Naravni kamen je idealen material, ki ga lahko uporabite za granitne stopnice. Ponujamo notranje in zunanje stopnice s široko paleto materialov, od marmorja, granita, konglomerata in apnenca.

Marmornate ali granitne stopnice so praktično neuničljive – odlična naložba za lep, brezčasen videz že vrsto let.

Gor ali dol

Nekatere hiše imajo tudi zunanja stopnišča, ki vodijo od nivoja ulice do vhoda ali nad hišo do vrta, bazena ali drugega zunanjega prostora.

Ne morete se zmotiti s kakovostnimi naravnimi materiali. Z oblikovalskega stališča so brezčasni.

Poglejte še našo ostalo ponudbo